Ringnes Brygghus åpnet i 2018 i det samme lokalet som det første brygget til Ringnes ble satt i 1877 og er et ølkultursenter og bryggeri. Brygghuset er blitt Grünerløkkas hyggelige og sjarmerende møteplass som serverer et stort utvalg av god øl med god mat i eiendommens gamle bryggerilokaler.
Beliggenhet
Thorvald Meyers gate 2A ligger i krysset Thorvald Meyers gate og Biermannsgate på Grünerløkka, med nærhet til Akerselva og hyggelige grøntområder.
Eiendommen har en sentral beliggenhet med enkel adkomst med kollektiv transport og bil. Trikkeholdeplass er cirka 150 meter fra eiendommen og nærmeste bussholdeplass er tre minutters gange unna.
Eiendommen har god parkeringskapasitet, og med bil kan eiendommen nås via Ring 2, en av hovedveiene i indre Oslo.
Historie
Thorvald Meyers gate 2 ble bygget på slutten av 1800-tallet og det var her Ringnes startet sin bryggerivirksomhet i 1877. I 2001 ble produksjonen flyttet til Gjelleråsen, men Ringnes har fortsatt sitt hovedkontor i eiendommen i tillegg til Ringnes Museum. Mellom 2004 og 2006 ble bygningen rehabilitert og utvidet, men eiendommens særegne historiske karakter er blitt bevart.
Thorvald Meyers gate 2 er markert med et av Oslo Byes Vels blå skilt:
I 1860 flyttet brødrene Amund og Ellef fra Ringnes gård i Krødsherad til Christiania for å arbeide. Amund begynte på Akers Mek., mens lillebror Ellef ble kontorist og senere salgsmann for Christiania Bryggeri. Der begynte også Amund som bryggerilærling. Senere grunnla de sitt eget bryggeriselskap, Ringnes & Co. med forretningsmann Axel Heiberg.
Ringnes ble blant de største i bransjen da de satset på markedsføring ved å sponse Fridtjof Nansen og Otto Sverdrups Fram-ferder. Produksjonen på Grünerløkka flyttet til Gjelleråsen i 2001, og de gamle lokalene ble boliger, butikker og kino. De eldste og mest karakteristiske fabrikkbygningene er bevart. Dagens produksjon skjer i Nittedal, Trondheim, Larvik og Imsdalen. Selskapet er fra 2004 eid av danske Carlsberg.