Fridtjof Nansens plass 4 er et av byggene som danner halvsirkelen mot Borggården og Oslo Rådhus, og er med sin beliggenhet en bidragsyter for rekruttering av de beste medarbeiderne. Plassen er et av de flotteste byrom Oslo har å by på, med fjorden et steinkast unna og et mangfold av servicetilbud – alt på ett sted.
Leietakerne har tilgang til felles terrasse i bakgården, treningsrom og sykkelparkering med fine garderobe- og dusjfasiliteter i kjelleren. Lagerrom i kjelleren kan leies.
Fridtjof Nansens plass 4/ Klingenberggata 4 er BREEAM In-Use sertifisert med nivå Very Good.
Beliggenhet
Fridtjof Nansens plass 4/ Klingenberggata 4 har en svært attraktiv og sentral beliggenhet i Vika, som er blant de viktigste forretningsområdene i Oslo. Nærområdet tilbyr et stort utvalg av hyggelige servicetilbud i umiddelbar nærhet og grønne friområder innen gangavstand.
Nationaltheatret stasjon ligger to minutters gange fra eiendommen med alt av kollektiv transport.
Historie
Fridtjof Nansens plass er utformet som en halvsirkel og består av bygg oppført i 1940-årene, samtidig med Rådhuset. Som navnet tilsier er Fridtjof Nansens plass oppkalt etter polfareren, oppdageren, diplomaten, vitenskapsmannen og fredsprisvinneren Fridtjof Nansen. I 1914 ble det bygget en stor jernbanehall ved Fridtjof Nansens plass og etter hvert kom det til et elegant dansepalé. I 1938 flyttet danserestauranten Regnbuen inn, som blant annet var kjent for sitt jazzorkester. Kristian Hauger, Karl Westby og Yngvar Wang var blant kapellmestrene på restauranten, mens engelske Diana Miller var frontfigur i 1939–40. I noen år etter 2. verdenskrig hadde NRK Radio direktesendinger fra Regnbuen. Den 11. mai 1960 gjestet Marlene Dietrich stedet. En stor begivenhet i Regnbuens historie.
Fridtjof Nansens plass 4 er tegnet av Thorleif Jensen (1903–1972). Han var en viktig eksponent for funksjonalismen. Hans første premierte konkurranseutkast som ble virkeliggjort er Studentersamfunnet på Ås, som er blitt betegnet som en funksjonalistisk perle. Med restaurant Regnbuen viste Jensen, på en kreativ måte, sine teorier om hvordan man blant annet kunne bruke neonreklamelys på en dekorativ måte.
I Klingenberggata 4 har Oslo Byes Vel satt opp et blått skilt til minne om Tivolihaven som lå her tidligere:
Her lå Tivolihaven med Cirkus Varieté. Bygningen innviet 1895. 6. april 1896 ble levende bilder vist her første gang i Norden. I bruk som kino med navn Cirkus Verdensteater. Revet 1935.