Søk
Close this search box.

Dronningens gate 40

Dronningens gate 40 er et flott eksempel på funksjonalistisk arkitektur, tegnet av arkitekten Rudolf Jacobsen og oppført mellom 1932 og 1933. Denne karakteristiske forretningsgården, kjent som Doblouggården, ble opprinnelig bygget for Brødrene Dobloug.

Sted
Oslo
Areal
8 300 kvm
Etasjer
9 + kjeller/loft
Energimerking
F - Lysegrønn

Med sine ni etasjer over bakken, i tillegg til en kjelleretasje og loft, har bygningen et totalareal på 8 300 kvadratmeter BTA. Dronningens gate 40 er et moderne kontor- og forretningsbygg. Elektrokjeden Power holder til i første etasje, mens etasjene over rommer kontorlokaler.

Som hjørnegård har bygningen fasade mot Biskop Gunnerus gate, Skippergata og Dronningens gate. Bygget har en representativ kontorinngang, adskilt fra forretningen, og to heiser som betjener alle etasjene. I kjelleren er det etablert sykkelparkering for leietakerne.

Dronningens gate 40 er BREEAM In-Use sertifisert med nivå Very Good.

Beliggenhet

Dronningens gate 40 har en utmerket beliggenhet i hjertet av Oslos livlige forretningsområde ved Jernbanetorget, med utsikt over Europarådets plass, Oslo Domkirke og Byporten. Denne lokasjonen gir god tilgjengelighet til alle nødvendige servicetilbud, og er bare en to minutters spasertur fra Oslo Sentralstasjon.

I tillegg er det direkte tilgang til Jernbanetorget T-banestasjon rett over gaten, noe som legger til rette for enkel og praktisk tilgang til og fra eiendommen.

Historie

Doblouggården ble tegnet av arkitekten Erich Mendelsohn i 1932 og oppført i 1933 av arkitekt Rudolf Emanuel Jacobsen for brødrene Dobloug ved Ingar Dobloug. Bygningen som ble oppført i armert betong og preget av buede, horisontale vindusbånd var den første i sitt slag og ble kjent for sin ″nye″ arkitektur i funkisstil.

Gården ble også kjent for Dobloug-familiens engasjement i å promotere det norske flagget uten unionsmerket. Senere ble bygningen en banebrytende arena for det velkjente varemagasinet, Dobloug, som familiens selvbeskrevne ‘landets største lager av manufaktur’. I 1986 kom dessverre en sluttstrek for denne epoken da varemagasinet, etter 116 års drift, måtte stenge dørene. Etter en fusjon overtok Eiendomsspar Doblouggården og gården er et av byggene Eiendomsspar har eid lengst.

Fasiliteter

Parkering
Sykkelparkering
Heis

Se beliggenhet

Prøv reisetidskalkulatoren for å estimere den tiden det tar å komme hit fra ditt utgangspunkt, med forskjellige transportmidler.

Markedsdirektør

+47 22 33 05 50

+47 91 18 11 06