Søk
Close this search box.

Bygdøy allé 1

Bygdøy allé 1 ble oppført i 1890–91 etter inspirasjon fra parisiske, palassliknende leiegårdsfasader. Eiendommen er en del av bygningskomplekset Pariserkvartalet, som fyller hele den lange fasaden langs Bygdøy allé mellom Frognerveien og Skovveien.

Sted
Oslo
Areal
3 100 kvm
Etasjer
5 + kjeller
Energimerking
G - Rød

Bygdøy allé 1 er et profilert og representativt forretnings- og kontorbygg over fem etasjer i tillegg til kjeller. I første etasje er forretningen Granit etablert, mens de øvrige etasjene er kontorlokaler. Hjørneeiendommen har en representativ kontorinngang med heis som fører opp til alle etasjene. Hver leietaker disponerer en hel etasje i bygget – noe som gir eksklusive inngangsparti i hver etasje.

Beliggenhet

Bygdøy allé 1 har en meget sentral beliggenhet på Solli plass, med kaféer, spisesteder, forretninger og andre servicetilbud rett utenfor døren.

Solli plass er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, med buss og trikkeholdeplass 100 meter fra eiendommen. Fem minutters gange til Nationaltheatret togstasjon (nedgang fra hjørnet av Slottsparken) med videre undergang til Nationaltheatret T-banestasjon.

Historie

Frogners praktgate, Bygdøy allé, ble anlagt i 1890-årene og det fasjonable bygningskomplekset omfatter i alt fem bygårder; Bygdøy allé 1, 3, 5, 7 og 9. Bygningene er et resultat av et samarbeid med flere byggherrer, hvorav Bygdøy allé 1 ble oppført for Berger Johansen. Bernhard Steckmest var utførende arkitekt, unntatt for nr. 3 og 9. Gårdenes leiligheter var svært luksuriøse.

Fasiliteter

Personalrestaurant
Sykkelparkering
Heis

Se beliggenhet

Prøv reisetidskalkulatoren for å estimere den tiden det tar å komme hit fra ditt utgangspunkt, med forskjellige transportmidler.

Markedsdirektør

+47 22 33 05 50

+47 91 18 11 06