Søk
Close this search box.
Bogstadveien 49

Bogstadveien 49

Bogstadveien 49 er en flott murgård fra 1899 med forsamlingslokale/ kapell i 3. etasje. Bygget er tegnet av arkitektene Oscar Dehkes og Egil Selmer og oppført for Aker kommune.

Sted
Oslo
Areal
2 000 kvm
Etasjer
5 + kjeller
Energimerking
F/G - Rød

Bogstadveien 49 har et samlet areal på 2 000 kvm BTA fordelt på fem etasjer i tillegg til en kjelleretasje. I dag er det solsenter, hudpleiesalong og Scenehuset som holder til i bygget i tillegg til utleieleiligheter.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet på Majorstua med trikkeholdeplass rett utenfor bygget og to minutters gange til Majorstua stasjon. Nærområdet byr på et stort utvalg av spennende butikker og hyggelige spisesteder.

Historie

Gården ble tidligere kalt Bogstadveiens kapell og har en vakker fasadedekor. I 1901 overtok Foreningen for Indre Mission i Kristiania forsamlingslokalet etter Aker kommune og i 1909 hele murgården. Byggets historie er knyttet til Indremisjonens virke fra religiøs vekkelse til prioritering av sosialhumanitært hjelpearbeid. Bogstadveien kapell har hatt stor betydning for bydelens åndelige liv. Her har det gjennom tidene foregått aktiviteter som spente fra høymesse, religiøse møter, søndagsskole, ungdoms- og kvinneforeninger til omsorgsarbeid for vanskeligstilte. En særlig rik tid var årene da Hans Chr. Lier som hovedprest bodde og virket her. Ett av hans hjertebarn var arbeidet med «Sjelesorg og Samtale» eller Kirkens SOS. Det var også her Kirkelig Kulturverksted ble etablert i 1974 og som senere flyttet til Kulturkirken Jacob. Victoria Eiendom AS overtok eiendommen i 1994 etter Stiftelsen Kirkens Bymisjon.

Gården er markert med Oslo Byes Vels blå skilt.

Bogstadveiens kapell oppført 1899. Arkitekter O. Dehkes og E. Selmer. Foreningen for Indre mission i Kristiania overtok forsamlingslokalet 1901 og hele gården fra 1909. Kirkens SOS 1975–95. Kirkelig kulturverksted etablert her 1974.

Fasiliteter

Se beliggenhet

Prøv reisetidskalkulatoren for å estimere den tiden det tar å komme hit fra ditt utgangspunkt, med forskjellige transportmidler.

Boligdirektør

+47 22 33 05 50

+47 92 15 99 90