Akersgata 20 er en representativ og moderne eiendom som kombinerer både kontorlokaler og butikker over et areal på rundt 2 200 kvadratmeter BTA. Med seks etasjer og en kjeller, huser bygget Vincci-forretningen i første etasje, mens etasjene over er dedikert til kontorlokaler. En egen kontorinngang med personheis gir tilgang fra første til sjette etasje.
Gårdens inngangsparti utstråler en elegant atmosfære og fremstår som en klassisk ankomstsone for både ansatte og besøkende.
Beliggenhet
Akersgata 20 ligger svært sentralt til i et av Oslos mest ettertraktede forretnings- og kontorområde, bare et steinkast fra Stortinget og Oslos hovedgate Karl Johans gate.
Med et stort utvalg av tjenester rett utenfor døren, inkludert et bredt spekter av butikker, kaffebarer, spisesteder, samt bank- og posttjenester, tilbyr denne eiendommen en praktisk tilgang til alt du trenger.
Stortinget T-banestasjon ligger rett ved, og det tar bare noen få minutters gange til Oslo Sentralstasjon og Jernbanetorget, hvor all offentlig transport er lett tilgjengelig. Nærmeste trikkestopp er 200 meter unna. Flere parkeringshus er tilgjengelige i nærområdet.
Historie
Akersgata 20 kalles Skræddergården, etter de mange skredderne som holdt til her. Først ute var skreddermester Engelbreth Erichsen som i 1836 kjøpte det to-etasjes trehuset som den gang stod på tomten. I 1894 ble bygget revet, og Carl Hansen fikk reist dagens fem-etasjes murbygg hvor han etablerte sin skredderforretning som holdt stand til 1960-tallet. Arkitekten bak Skræddergården er Christian Joachim Thomas Reuter.
Det nye bygget ble en av byens første moderne forretningsgårder, med bærende jernkonstruksjoner, store speilglassruter og en rik nyrenessansedekor på fasadens øvre del.
Freskomaleriene av store kvinneskikkelser i rike gevanter befinner seg på fasaden i tredje og fjerde etasje. I femte etasje støtter kvinner våpenskjold med merkurstativ og frimurersymbol – et uvanlig innslag i bybildet. Riksantikvaren fredet Skræddergården i 1983 på grunn av den vakre håndmalte fasaden, som trolig er utført av Arne Fladager. I 1991 overtok Eiendomsspar eiendommen.
Gården er markert med Oslo Byes Vels blå skilt.
«Gårdens navn kommer av at en rekke skreddere har holdt til her. Først ute var skreddermester Engelbreth Erichsen som i 1836 kjøpte det toetasjes trehuset som den gang stod på tomten. I 1883 kjøpte skredder Carl Hansen eiendommen og etablerte sin skredderforretning her. I 1894 ble huset revet, og den eksisterende femetasjes forretningsgården ble reist. Arkitekt Reuter lot fasaden i 3. og 4. etasje dekorere med freskomalerier – store kvinneskikkelser i rike gevanter. I 5. etasje støtter kvinner våpenskjold med merkurstav og frimurersymbol. Dette uvanlige innslag i bybildet ble fredet 1983.»